Es confirma que un dels cadàvers d’Alcanar és el de l’imam

Així, la cèl·lula terrorista responsable dels atemptats de Barcelona i Cambrils, quedaria desarticulada
Título de la imagen
Título de la imagen

El major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, ha confirmat que l’imam de Ripoll, Abdelaki Es Satty, és una de les persones mortes en l’explosió en el xalet d’Alcanar.

Amb aquesta confirmació, i després que hagi estat abatut l’autor material dels atropellaments, Younes Abouyaaqoub, es donaria per desarticulada la cèl·lula terrorista, formada per dotze persones: els quatre detinguts, els cinc abatuts a Cambrils, els dos morts en l’explosió d’Alcanar i l’autor dels atropellaments, abatut avui pels Mossos d’Esquadra.

Això no obstant, no es descarta que les investigacions puguin fer ampliar el nombre de terroristes implicats en els atemptats.

Tot i que es va arribar a parlar de la possibilitat de tres cadàvers, els Mossos confirmen de moment dues persones en l’explosió d’Alcanar. De totes maneres, les investigacions també continuen en aquella zona.

L’imam Abdelaki Es Satty és el presumpte responsable de la captació, radicalització i adoctrinament dels implicats en l’atemptat. Seria, doncs, el cervell de la cèl·lula terrorista responsable de la mort de 15 persones (13 en l’atropellament de la Rambla de Barcelona, una persona més en la fugida del conductor de la furgoneta i una dona en els atacs a Cambrils) i un centenar de ferits.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides