Rajoy, ‘de guàrdia’ per frenar el referèndum

El president no descarta un Consell de Ministres extraordinari en funció del que faci el Parlament
rajoy
rajoy

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, no descarta haver de suspendre les vacances per donar resposta al procés català. Rajoy ha fet aquestes declaracions des del seu repòs de vacances a Galícia, on aquest matí ha sortit a passejar amb els mitjans de comunicació per la riba del riu Umia, al seu pas per la localitat de Ponte Arnelas, a Ribadumia (Pontevedra).

Rajoy ha assenyalat avui que “no és impossible” la convocatòria d’una reunió extraordinària del Consell de Ministres el 16 d’agost si finalment el Parlament català decideix admetre a tràmit la proposició de llei per a la celebració del referèndum sobiranista fixat per a l’1 d’octubre. “En principi, jo no ho descarto”, ha expressat Rajoy, que ha indicat que encara que la pròxima reunió del seu gabinet està prevista per al 25 d’agost, “és possible que n’hi hagi una abans”, però “encara no està decidit”.

A més, el president ha llançat un missatge contundent a les formacions que pretenen celebrar la consulta: “Amb tota tranquil·litat i amb tota moderació, cal dir que no hi haurà referèndum el dia 1 d’octubre”.

D’altra banda, Rajoy celebra la suspensió cautelar decretada pel Tribunal Constitucional de la reforma del reglament aprovada pel Parlament de Catalunya, una via exprés que el president del govern espanyol ha qualificat de “disbarat”.

També el president de l’Alt Tribunal, Juan José González Rivas, va sol·licitar aquest dilluns als magistrats que durant el mes d’agost estiguin localitzables i amb disponibilitat per tornar a Madrid a partir del 16 d’agost.

(Visited 32 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari