Les urnes estan amagades en un consolat, assegura un dirigent de l’ANC

Jordi Manyà diu en una gravació que les té un país que simpatitza amb el moviment independentista
Urna

Un dels fundadors i dirigent de l’Assemblea Nacional de Catalunya (ANC), el professor de Dret de la Universitat de Barcelona (UB) Jordi Manyà Martínez, assegura en una gravació a la qual ha tingut accés i ha fet pública OKdiario, que les urnes del referèndum de l’1 d’octubre ja han estat comprades i estan amagades en el consolat d’un país que simpatitza amb el moviment independentista.

“Les urnes estan comprades i les tenim amagades en una ambaixada. Estan a l’estranger, per tant. I estan a Barcelona, però en un país estranger, perquè una ambaixada és territori estranger”, diu Manyà en la gravació.

Manyà recalca que la policia espanyola no pot entrar en un consolat estranger, però podria acordonar-lo per evitar que les urnes es distribuïssin fins als col·legis electorals, si descobreixen on estan amagades.

El membre de la direcció de l’ANC explica també en la gravació, que segons l’OKdiario està feta el 17 de juliol, que s’han comprat 8.000 urnes, però que encara no estan pagades.

En la conversa, Manyà dona alguna pista sobre on es poden trobar les urnes quan diu que es tracta d’un dels països que estan decidits a reconèixer la independència de Catalunya, i assenyala en primer lloc a les tres repúbliques bàltiques: Estònia, Letònia i Lituània. Aquests serien els tres països que, segons el dirigent de l’ANC, reconeixerien primer una Catalunya independent; després, “possiblement”, Dinamarca, apunta. També especula sobre la possibilitat que altres països també ho facin.

 

(Visited 59 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari