El PP i C’s presenten recurs d’empara al TC per la reforma exprés

El PP retreu al PSC que no s'hagi sumat a la iniciativa davant del que ha titllat "d'atropellament democràtic"
andrea levy
andrea levy

El PP català i Ciutadans han presentat aquest dilluns un recurs d’empara davant del Tribunal Constitucional contra la reforma del Reglament del Parlament de Catalunya per protegir els ciutadans i evitar que se’ls “emmordassi”.

La vicesecretària d’Estudis i Programes del PP, Andrea Levy, i la diputada catalana de Ciutadans Lorena Roldán, han registrat el seu recurs conjunt contra una norma amb la qual els independentistes tracten de fer “trampa”, ha dit Levy.

La diputada del PPC també ha criticat al PSC que no s’hagi sumat a la proposta, abans de demanar-li “generositat política” en moments “excepcionals” com l’actual.

Finalment, la política conservadora ha avançat que el seu partit recorrerà la proposició de llei de referèndum d’autodeterminació presentada per Junts pel Sí i la CUP quan la Mesa del Parlament l’admeti a tràmit.

Precisament, aquest dilluns es reuneix el Ple del Tribunal Constitucional (TC) per decidir si admet a tràmit el recurs interposat divendres passat per l’Executiu contra la reforma del reglament del Parlament català. L’admissió a tràmit d’aquest recurs suposaria la suspensió de la reforma parlamentària i la seva paralització a l’espera de resolució.

(Visited 32 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari