Manifestacions a favor i en contra de la Guàrdia Civil pels interrogatoris de l’1-O

La CUP protesta contra l'actuació del cos policial, i a la mateixa hora i lloc un altre grup la recolza
Manifestacions a favor i en contra de la Guàrdia Civil per l'1-O
Manifestacions a favor i en contra de la Guàrdia Civil per l'1-O

Amb tensió s’han viscut aquest migdia a Barcelona les dues manifestacions que, amb objectius oposats, s’han celebrat davant de la caserna de la Guàrdia Civil de Travessera de Gràcia. La primera ha estat convocada per la CUP, la segona per una entitat que proposa “donar suport a una institució tan estimada”.

Amb el lema ‘No fareu callar la veu d’un poble’ i en defensa del referèndum independentista que la Generalitat té previst celebrar l’1 d’octubre, la CUP ha convocat els seus simpatitzants després que la Guàrdia Civil hagi citat a declarar a alguns alts càrrecs del Govern en el marc de les investigacions pel referèndum de l’1 d’octubre.

En paral·lel, una entitat defensora de la Guàrdia Civil ha convocat a la mateixa hora i al mateix lloc una altra manifestació, en aquest cas destinada als “catalans que estan amb la legalitat i amb la Guàrdia Civil”. Aquesta entitat ha fet una “concentració de suport als membres d’una institució tant valorada com estimada pels catalans i el conjunt dels espanyols”.

Les dues concentracions, força equilibrades en nombre de participants, han estat custodiades pels Mossos d’Esquadra. Uns i altres s’han intercanviat retrets, però no s’ha registrat cap incident remarcable més enllà dels insults que els partidaris de la Guàrdia Civil han dedicat als mitjans de comunicació.

Les dues manifestacions surten de la reacció als interrogatoris que el cos policial ha fet els darrers dies a alts càrrecs de la Generalitat pel referèndum previst per l’1 d’octubre, relacionats alhora amb les investigacions per unes declaracions de l’exsenador i jutge Santiago Vidal.

(Visited 23 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari