JxSí i la CUP registren la llei del referèndum

La Mesa del Parlament no tramitarà la iniciativa fins a mitjans d'agost, després de vacances
Título de la imagen
Título de la imagen

Junts pel Sí i la CUP han registrat in estremis, just abans de l’inici del període de vacances parlamentàries, la llei del referèndum.

Demà, el Parlament tancarà les seves portes i, sobre el paper, no tornarà a obrir-les fins al dimecres 16 d’agost. Que JxSí i la CUP registrin avui la llei no tindrà conseqüències a efectes pràctics, ja que només es començaria a tramitar a la cambra quan l’òrgan rector ho vegi oportú.

La Mesa del Parlament no té previst reunir-se fins dimecres 16 d’agost. Es desconeix però si aquest dia decidiran o no tramitar la iniciativa independentista. Aquest òrgan rector està controlat per JxSí, que en té la majoria, quatre d’un total de set.

A més, la recent reforma del reglament de la Cambra, si el Tribunal Constitucional no la suspèn, permetria als sobiranistes aprovar aquesta llei de forma definitiva en un sol dia.

D’altra banda, JxSí i la CUP han acordat deixar la presentació d’una altra de les lleis sobiranistes, la de transitorietat jurídica, fins a finals del mes d’agost, tot i que van anunciar que ho farien abans de finalitzar juliol.

(Visited 36 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari