La Guàrdia Civil interroga a la cap de Comunicació d’Exteriors i al director de Difusió

Han prosseguit les investigacions del cos policia a alts càrrecs de la Generalitat per l'organització de l'1-O
Título de la imagen
Título de la imagen

Avui, han passat per comissaria el director general de Difusió de la Generalitat, Ignasi Genovès, i la cap de Comunicació de la conselleria d’Afers i Relacions Institucionals, Exteriors i Transparència, Anna Molas.

Tots dos han comparegut a la caserna de la Guàrdia Civil de la travessera de Gràcia, com ho han fet durant els últims dies d’altres empleats públics, i alguns, com ara el secretari general de Presidència, Joaquim Nin, o el director general de Comunicació, Jaume Clotet, n’han sortir en qualitat d’investigats policials.

En els casos d’avui, cap dels dos han passat a la condició d’investigats després de llargs interrogatoris.

De les declaracions ha transcendit que Genovès ha declarat sobre la campanya de publicitat del registre de catalans residents a l’exterior.

Aquestes citacions formen part de la ronda d’interrogatoris practicats per la Guàrdia Civil en el marc de la investigació que el Jutjat d’Instrucció 13 de Barcelona va obrir a l’exsenador d’ERC i exjutge, Santiago Vidal, arran de les seves declaracions sobre suposades irregularitats del Govern en el procés independentista. Amb tot, el TSJC ha fet pública una nota en què deixa clar que les diligències han estat fetes per la policia judicial i que no han estat sol·licitades pel magistrat.

Aquesta situació ha provocat la irritació del conseller de Justícia, Carles Mundó, que ha expressat públicament la seva protesta pel que considera una “actuació arbitrària” del cos policial. El conseller ha denunciat que es tracta d’una “actuació sense garanties en què no se sap qui ordena els interrogatoris”.

 

 

(Visited 36 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari