Quina estructura d’Estat trontolla?

castell vilafranca altafulla
castell vilafranca altafulla

La Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC) viu una greu crisi interna que ha desembocat, de moment, en la dimissió del seu president (de la colla Jove Xiquets de Tarragona) i del vicepresident (de la colla Castellers de Vilafranca). L’origen de les disputes rau en la gestió i el repartiment dels ingressos per drets d’imatge entre el centenar de colles que formen part de la CCCC. En una assemblea celebrada el passat mes de març, es va aprovar un model de gestió dels drets d’imatge que, a l’hora de la veritat, tres de les colles més potents (Castellers de Vilafranca, Vella dels Xiquets de Valls i Minyons de Terrassa) no acaten i això ha degenerat en un creuament d’acusacions que ha provocat la dimissió del president i del vicepresident de la CCCC.

En els últims anys, la CCCC s’ha convertit en una punta de llança del moviment independentista i això també ha originat alguns conflictes interns per part de castellers i colles que no estan d’acord amb la politització d’aquesta expressió de cultura popular. Moltes colles participen activament en activitats promogudes per l’ANC i Òmnium, però ara aquesta “estructura d’Estat” trontolla per culpa del repartiment dels diners que generen els drets d’imatge.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides