Clam a Cruïlles perquè la Generalitat buidi l’abocador

El conseller Rull pretén insistir als tribunals, fins ara favorable al desmantellament, abans de moure una tona
rull al parlament
rull al parlament

L’Ajuntament de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura, la Plataforma Alternativa a l’Abocador de Cruïlles (PAAC) i els ecologistes del CEPA han donat una resposta unitària a la indisposició del Govern de la Generalitat a iniciar la retirada dels residus de l’abocador de Vacamorta, clausurat des del 2014.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha optat per no buidar-lo fins que no hi hagi una resolució ferma que els obligui a fer-ho per part del Tribunal Suprem, que el 2014 va ordenar la restauració d’aquell paratge. Aquesta és la reacció governamental a una recent resolució del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que rebutjava els recursos de la Generalitat i de l’empresa Recuperació de Pedreres SL.

En la seva interlocutòria, el TSJC va criticar durament l’actitud de la Generalitat, tot acusant-la de faltar al respecte a les decisions judicials per no haver retirat “ni una mísera tona” de l’abocador i d’emprar la presentació de sol·licituds i recursos com a maniobra dilatòria. Després de tres sentències judicials que han declarat il·legal l’abocador des del 2003 i en aquest context, les paraules de Rull han indignat el front comú de Cruïlles, que exigeix l’inici immediat del desmantellament i sanejament de paratge de Vacamorta.

L’Ajuntament i les entitats critiquen que Territori vol “segellar com si fos un abocador legal” i alerten que els lixiviats dels residus estan contaminant les aigües subterrànies. També han culpat tots els consellers responsables de l’abocador, de Ramon Espadaler a Josep Rull, passant per Salvador Milà, Francesc Baltasar, Lluís Recoder i Felip Puig, de protegir els interessos de l’empresa.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides