La Guàrdia Civil cerca informació del 3% al Parlament i la Generalitat

L'actuació se centra en Germà Gordó, que declara dilluns
gordo no adscrit faristol
gordo no adscrit faristol

Efectius de la Guàrdia Civil s’han presentat al Parlament de Catalunya i al Palau de la Generalitat aquest dijous al matí per buscar proves sobre el cas del 3%. En concret, es tracta d’un requeriment d’informació relacionada amb les suposades gestions de l’exgerent de Convergència i exconseller Germà Gordó, que ha de declarar al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per aquest afer el pròxim dilluns, 24 de juliol. A banda d’altra documentació requerida, els investigadors tenen en el seu punt de mira els correus electrònics del diputat i la seva etapa com a secretari del govern.

Gordó, no adscrit des que es va negar a renunciar al seu escó quan va ser imputat per delictes de tràfic d’influències, prevaricació i malversació de fons públics, és considerat per la Fiscalia un recaptador de comissions en la presumpta trama de finançament il·legal de Convergència a qui s’atribueix un paper clau en l’adjudicació de diversos contractes sota sospita.

Les actuacions d’aquest dijous, endegades pel magistrat del TSJC Carlos Ramos a instàncies de la Fiscalia, també tenen lloc a les seus del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI) i del departament de Justícia, del qual Gordó va ser conseller entre finals del 2012 i principis del 2016.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides