Els Mossos entren al centre de coordinació antiterrorista

La Policia Nacional i la Guàrdia Civil formaran part dels operatius del 112
Mossos d'Esquadra
Mossos d'Esquadra

La Junta de Seguretat de Catalunya, reunida avui al Palau de la Generalitat per primera vegada en els darrers vuit anys, ha permès que l’executiu de Puigdemont hagi assolit diferents reivindicacions que tenia en matèria de seguretat.

La reunió encapçalada pel president català, Carles Puigdemont, per la part catalana, i pel ministre d’Interior, Juan Ignacio Zoido, per part del Govern central ha durat al voltant de dues hores i entre els acords assolits destaca el fet que els Mossos d’Esquadra s’integraran en el Centre d’Intel·ligència contra el Terrorisme i el Crim Organitzat (CITCO).

Aquest organisme coordina les operacions sobre crim organitzat i terrorisme en tot Espanya. Fins avui hi formaven part la Policia Nacional, la Guàrdia Civil, el CNI i l’Ertzaintza, que s’acaba d’incorporar recentment.

La integració dels Mossos d’Esquadra al CITCO havia estat llargament demanada des del Govern de la Generalitat, argumentant que davant l’actual situació de nivell antiterrorista 4, la policia catalana no podia estar al marge del màxim òrgan de coordinació per fer front a l’amenaça terrorista.

En la reunió s’ha arribat a l’acord pel qual s’estableixen els mecanismes d’intercanvi d’informació per a l’execució del Pla de Prevenció i protecció Antiterrorista, i també s’han signat dos acords per fer més operatiu l’intercanvi de les dades estadístiques de criminalitat i la interconnexió i interoperabilitat dels sistemes de violència de gènere i atenció a les seves víctimes.

En la Junta de Seguretat de Catalunya també s’ha aconseguit que la policia catalana formi part d’un altre grup en el qual es concreten les línies de treball qüestions de seguretat que després Espanya trasllada a altres òrgans de coordinació internacional.

Tot i que no s’ha signat l’acord, sí que s’ha signat el compromís perquè els Mossos participin en les persecucions en calent a França. Aquest extrem es tractarà més endavant en una comissió mixta, en la que també es tractarà de quina manera els Mossos podran participar de les bases de dades de l’Europol.

En la reunió d’avui, Estat i Generalitat també han acordat la integració de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil a l’estructura de trucades d’urgències del 112.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides