Forcadell reclama diàleg a l’Estat

La presidenta del Parlament està convençuda que l'article 155 de la Constitució no s'aplicarà
Título de la imagen
Título de la imagen

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha assegurat que la voluntat de diàleg de les institucions catalanes es mantindrà fins a l’1 d’octubre, dia en la que es preveu convocar el referèndum independentista.

Forcadell ha reclamat, en aquest sentit, “una trucada, un correu o un missatge instantani” per part del govern central, assegurant que hi ha hagut “fins a 18 intents” del Govern català per negociar i intentar pactar els extrems del referèndum, uns intents que segons Forcadell sempre han topat sistemàticament amb la negativa del Govern central.

La presidenta del Parlament ha dit que no hi ha hagut cap operació Diàleg per part de l’executiu de Mariano Rajoy, i el que hi ha hagut és una “operació Maquillatge”, afegint que “jo l’únic diàleg que he tingut és amb els tribunals”.

Carme Forcadell està convençuda que l’1 d’octubre es podrà votar “perquè sempre les urnes i els vots venceran les amenaces i les coaccions”, i en aquest sentit ha dit que “jo crec que hi hauria d’haver una trucada abans de la data en la qual el Govern s’ha proposat de celebrar el referèndum d’independència”.

Forcadell s’ha mostrat convençuda que el Govern central no acabarà aplicant l’article 155 de la Constitució amb la intenció d’intervenir les institucions catalanes, en considerar que fer-ho és “molt complicat”.

La presidenta del Parlament s’ha apuntat a les veus independentistes que estan convençudes que la participació en un referèndum serà més alta que la de la consulta del 9N del 2014, en la que ho van participar 2,3 milions de persones. Forcadell ha calculat un increment de mig milió de persones més pel referèndum independentista.

(Visited 51 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari