Cop de porta de Colau a aquest referèndum

L'alcaldessa de Barcelona diu que "no posaré en perill la institució ni cap funcionari que pugui trobar-se en una situació de risc o de compromís"
colau sanz
Ada Clau amb Janet Sanz

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha marcat distància amb el referèndum que ha anunciat el Govern de la Generalitat en una entrevista concedida a El Periódico de Catalunya. En concret, ha expressat comprensió per la impaciència motivada pel “bloqueig del PP”, però troba que “tirar milles amb el referèndum no és eficaç”.

“Junts pel Sí tenen pressa perquè no han complert el seu compromís electoral de proclamar la independència en 18 mesos. Els demanaria responsabilitat, que no es posin en perill els objectius de país ni els grans consensos. El 2 d’octubre haurem de seguir treballant per aquest referèndum“, ha afegit.

Pel que fa al paper dels funcionaris municipals, ha respost que “com a alcaldessa no posaré en perill la institució ni cap funcionari que pugui trobar-se en una situació de risc o de compromís. Puc dir fermament que això no es produirà; una cosa són les opcions polítiques i una altra la meva responsabilitat com a alcaldessa”.

“L’ajuntament estarà encantat de facilitar la participació, en un referèndum o en altres mobilitzacions, però si hi ha inseguretat o incertesa no demanaré mai a cap funcionari públic que es posi en una situació compromesa“, ha repetit.

A més, Colau ha reiterat el qüestionament sobre la capacitat actual per convocar un referèndum efectiu l’1 d’octubre. “Encara estem a l’expectativa de conèixer els detalls, de saber si serà un referèndum o una altra cosa. (…) Això sí, sembla difícil que en tan poc temps es donin totes les garanties per celebrar un bon referèndum: convocar-lo amb suficient antelació perquè hi hagi una bona campanya, que hi pugui participar tothom, que hi hagi debats serens en igualtat de condicions, amb seguretat, amb un cens…”.

Sobre l’eventual suspensió de la convocatòria, demana “prudència, perquè no hi ha cap convocatòria firmada ni hi ha res per escrit. És cert que el Govern català ens demana un acte de fe, però demanaria que ningú anticipés si serà catastròfic o no fins a conèixer-ne els detalls.

Colau, d’altra banda, descarta que el referèndum pugui afectar l’estabilitat del seu govern.

(Visited 42 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari