Vaga contra la incertesa laboral a Iberpotash

Els treballadors de Sallent volen que es garanteixin els llocs de treball
runam mines bages iberpotash
runam mines bages iberpotash

La plantilla de la mina de Sallent ha iniciat aquest dimecres una jornada de vaga de 24 hores per protestar contra la situació d’incertesa laboral que l’empresa Iberpotash no ha resolt encara. Queden 24 dies perquè s’executi la sentència que prohibeix l’abocament de runam al Cogulló i Iberpotash no ha presentat una solució que garanteixi els llocs de treball i la continuïtat de l’activitat, lamenten els treballadors.

Durant aquesta jornada de mobilitzacions, els representants dels treballadors es reuneixen amb l’alcalde de Sallent, David Saldoni, i amb la delegada del Govern a la Catalunya Central, Laura Vilagrà, per obtenir suport institucional i lliurar un manifest en defensa dels treballadors del sector miner.

Mentre Iberpotash negocia un endarreriment del termini de la sentència i no dona una resposta satisfactòria als seus treballadors, el comitè d’empresa de Sallent i Vilafruns s’ensuma que no hi ha un pla B i que és probable que s’acabi reduint la producció i, consegüentment, la plantilla.

Segons Regió7, Iberpotash és optimista sobre la moratòria que desitja, però l’entitat bagenca ProuSal, per la seva part, ha instat la Generalitat i la judicatura a no endarrerir el termini del 30 de juny.

Coincidint amb la jornada de vaga, per cert, s’ha presentat en societat Sal Vesta, una empresa d’embalatge de sal del Bages ubicada a Sant Fruitós promoguda per ICL -matriu israeliana d’Iberpotash- i l’empresa química holandesa Akzo Nobel. Es tracta d’un projecte d’aprofitament comercial centrat en la sal per a consum humà que dona feina a una vintena de persones.

Problemàtiques laborals a banda, la contaminació salina derivada de l’activitat minera ha convertit Sallent en un punt negre mediambiental amb efectes sobre la salut dels habitants, com posa de manifest la concentració de casos de càncer de bufeta en aquella zona del Bages referida per diversos estudis científics.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides