172.000 firmes per indultar la vaca Margarita

Tractada com un animal de companyia, Agricultura pretén sacrificar-la esgrimint una normativa sobre bestiar
Título de la imagen
Título de la imagen

Durant la matinada d’aquest dimecres, un grup d’animalistes van traslladar la vaca Margarita amb camió des de Tortosa fins a un refugi d’animals de la comarca del Priorat. El Departament d’Agricultura Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat va activar el protocol per sacrificar l’animal, que ha viscut els últims quatre anys en una finca de Tortosa, al·legant que no consta en cap registre ni existeix documentació sobre el seu historial veterinari.

Per tal d’evitar aquest sacrifici, el santuari d’animals El Hogar ProVegan de Tarragona va recollir més de 170.000 firmes a través de la plataforma Change.org, que va entregar ahir a la Generalitat. Durant la tarda d’aquest dimecres es van concentrar davant el Palau de la Generalitat “per fer-se sentir davant Carles Puigdemont”. “No deixarem que la matin i no pararem fins que s’aturi aquesta injusta mesura contra un animal innocent“, assegura Elena Tova, d’El Hogar ProVegan.

De moment la Generalitat ha explicat que “no només no s’ha pogut acreditar l’estat sanitari, la identificació i procedència de l’animal, sinó que aquest ha estat traslladat, sense autorització, a un Santuari d’animals, amb la qual cosa s’ha forçat una situació que encara complica més la resolució del conflicte”. A més, el govern recorda que té l’obligació d'”exigirel compliment de la normativa i “actuar davant els casos en què l’animal no està identificat i el propietari tampoc no pot acreditar el seu origen, ni situació sanitària“.

Ara per ara, els animalistes tenen a la vaca retinguda, i es neguen a lliurar-la, mentre que l’Administració està treballant per solucionar aquesta situació amb el seu propietari, i asseguren que de moment la vida de Margarita no corre perill.

(Visited 24 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari