Colau convoca d’urgència a Puigdemont pel cas Palau

ERC i el PDeCAT es barallen per la implicació de CDC en l'espoli de la institució
Título de la imagen
Título de la imagen

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, exigeix al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que convoqui “amb caràcter d’urgència” una reunió per revisar l’estratègia jurídica entorn del cas Palau en el sí del Consorci del Palau de la Música Catalana.

Els vots de la Generalitat en aquest organisme van evitar que el consorci acusi Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) pel presumte finançament irregular del partit a través del Palau de la Música.

El posicionament del representant del Govern, el conseller de cultura del PDECat, Santi Vila, ja ha provocat l’enuig dels seus socis de l’executiu català, Esquerra Republicana de Catalunya.

En una carta que ha adreçat l’alcaldessa Colau, aquest dilluns, al president Puigdemont li diu que “el nostre deure és col·laborar al màxim amb l’esclariment dels fets”, afegint que “això implica dirigir l’acusació contra totes aquelles persones i organitzacions sobre les quals recauen indicis raonats d’actuacions irregulars que han quedat acreditades al llarg de la vista oral”.

L’antiga Convergència Democràtica ha intentat sempre que el Consorci del Palau de la Música no acabés acusant el partit d’haver-se finançat il·legalment a través d’aquesta entitat.

Aquesta actitud de l’actual PDECat ha provocat l’enfrontament amb ERC, així la secretària general dels republicans, Marta Rovira, ha dit als seus socis de Govern que “ERC pensa que cal anar fins al final, com hem fet sempre”, i ha afegit que “el departament de Cultura de la Generalitat s’ho hauria de fer mirar”.

La dirigent republicana ha aprofitat per parafrasejar al mateix conseller Vila quan li ha dit que “l’autonomisme ha mort”, com va dir Vila fa unes setmanes.

En la darrera reunió de divendres passat del Consorci del Palau, els representants de la Generalitat van oposar-se a canviar l’estratègia judicial que es demanava des de l’Ajuntament de Barcelona.

La proposta de l’ajuntament va ser tombada, ja que els representants del Govern central no es van presentar a la reunió ni van delegar el seu vot.

El conseller Santi Vila ha llençat pilotes fora i ha responsabilitzat els serveis jurídics de la Generalitat del sentit del vot dels representants del Govern en contra que el Palau de la Música exerceixi l’acusació contra l’antiga CDC per haver cobrat, presumtament, comissions de Ferrovial. Tot i que Vila sí que ha dit que des del punt de vista processal “en el moment actual no cal prendre més decisions de les que ja s’han pres”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides