La policia confisca les cartes de l’avi Florenci

Jordi Pujol no va voler lliurar els documents al jutge per motius personals
Título de la imagen
Título de la imagen

La Policia Nacional va emportar-se de casa de l’expresident Pujol, el passat 26 d’abril, entre altres documents les cartes de l’avi Florenci. Al saló de l’habitatge de Pujol a Barcelona, els agents van localitzar un “sobre que contenia fulles manuscrites de l’avi Florenci”. I a l’habitació del matrimoni Pujol-Ferrusola van trobar una “llibreta marró amb anotacions manuscrites de l’avi Florenci”.

En les actes d’entrada i registre de la policia, ordenat pel jutge José de la Mata, conta que els agents també van trobar el testament que Florenci Pujol va atorgar davant notari a finals dels anys 60, un “testament atorgat pel senyor Florencio Pujol Brugat el 17 de març de 1967. Notari Àngel Martínez Sarrion“, segons El Confidencial.

Pel que ha transcendit, aquest testament no diu res de la fortuna que suposadament va llegar a la família, amb el que de la presumpta deixa, o llegat, no existeix cap document. Florenci Pujol guardava, presumptament, diners a Suïssa que després de la seva mort van ser enviats a Andorra, on va quedar fins al 2014.

Aquests diners no estaven regularitzats, i el pare de Jordi Pujol va disposar que es repartissin entre la seva nora, Marta Ferrusola, i els seus set néts, per la por a les conseqüències que la carrera política de Pujol pogués tenir per al benestar econòmic de la família. En aquestes cartes, l’avi Florenci parlava de la seva preocupació per l’orientació política del seu fill i ve a dir-li que s’encarregarà que a la família no li falti res quan mori.

Aquest és l’únic document relacionat amb el cas del llegat de Florenci Pujol, i que la família Pujol situa com l’origen dels diners que han mantingut ocults a Andorra sense declarar a Hisenda. En la compareixença de Jordi Pujol el passat mes de setembre al Parlament, va fer ja al·lusió a les cartes, i en va llegir alguns fragments, en els quals Florenci expressa la seva preocupació perquè el fill “acabi pelat”, sense recursos econòmics.

La Fiscalia i el jutge mai han cregut aquesta versió, i han recriminat a la família Pujol-Ferrusola que no hagi aportat cap prova documental sobre el llegat, que seria “un mer relat” exculpatori. Els investigadors sospiten que l’origen dels diners andorrà procedeix d’activitats il·lícites durant el mandat de Jordi Pujol com a president de la Generalitat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides