Joan Carles I es queda sense plaça

El Cinc d'Oros s'estrena coincidint amb la festa de la Primavera Republicana
plaça de Joan Carles I
plaça de Joan Carles I

La cruïlla de l’avinguda Diagonal amb el passeig de Gràcia, fins ara anomenada plaça de Joan Carles I, ha recuperat el nom popular de plaça del Cinc d’Oros, en un acte que s’ha celebrat coincidint amb la festa de la Primavera Republicana.

La trobada popular per celebrar el canvi de nom i posar al descobert les dues noves plaques de la plaça ha estat organitzada pel Comissionat de Programes de Memòria, en col·laboració amb els districtes de l’Eixample i de Gràcia. L’acte ha comptat amb actuacions musicals i parlaments institucionals del tinent d’alcalde Gerardo Pisarello, de l’alcalde de Santiago de Compostela, Martiño Noriega; la regidora de Participació de l’Ajuntament de Badalona, Fàtima Taleb, i la presidenta de l’Associació Catalana d’Expresos Polítics, Maria Salvo.

Durant la seva intervenció, Gerardo Pisarello ha afirmat que “avui celebrem una festa plural i diversa perquè el significat del republicanisme era el d’una festa popular. La República és l’esperança d’un món contra el privilegi, contra els governs que van contra les minories. Necessitem fer realitat el republicanisme del segle XXI, que aixequi la veu contra la impunitat i que continuï construint República dia a dia, és a dir, millorant barris, evitant l’especulació i defensant l’escola pública. I no demanarem permís a ningú per construir aquesta República”, ha afirmat el tinent d’alcalde.

A banda de les plaques, també s’han instal·lat dos faristols informatius de senyalització històrica, un situat davant del Palau Robert, i l’altre, als Jardinets de Gràcia, amb l’objectiu de recollir i explicar el nom de la plaça, el seu vincle amb la història i els moviments republicans.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides