CiU va pagar amb diners de l’Ajuntament de Palau un sopar electoral amb Mas

L'àpat forma part d'un paquet de possibles irregularitats detectades del 2005 al 2009
Narcís Deusedas
Narcís Deusedas

L’Ajuntament de Palau-saverdera governat avui per Gent de Palau (GdP-AM) i Alternativa per Tothom (AxT) ha trobat irregularitats en el pagament de dietes i desplaçaments dels darrers anys en els quals va governar l’alcalde de Convergència i Unió, Narcís Deusedas.

Segons el Diari de Girona, es tracta dels pagaments que van del 2005 al 2009 i que sumen un total de 73.246 euros, on figuren conceptes com onze tiquets d’un sopar, de candidats convergents a les eleccions, el 23 de març de 2007 amb Artur Mas a un restaurant a Figueres.

Respecte a les dietes i desplaçaments del 2011 al 2014 que reclamava l’exalcalde, Narcís Deusedas, amb un import de 26.824,85 euros, el jutjat dóna la raó a l’actual equip municipal que no s’han de pagar perquè també hi hauria irregularitats.

L’alcaldessa de Palau-saverdera, Isabel Maria Cortada, considera que “aquesta sentència deixa clara una mala praxi que l’exalcalde mantenia en aquest tema”. Cortada diu que “enviarem la sentència a la Comissió Jurídica Assessora, un òrgan consultiu de la Generalitat, perquè en tingui coneixement”.

Això mateix ja ho va fer l’equip de govern municipal l’octubre passat quan van trobar altres possibles irregularitats en el cobrament de dietes i desplaçaments entre els anys 2005 i 2009. Hi havia informes desfavorables i, a més, figuraven els onze tiquets d’un sopar de proclamació de candidats a les eleccions municipals del 2007.

A la justificació de la dieta hi figura “sopar de representació candidats municipals 2007 amb Artur Mas” amb el logotip de CiU i a un preu per cobert de 25 euros en un restaurant de Figueres. El total són 275 euros. El govern ho mostra com a exemple d’una de les moltes dietes que no s’haurien d’haver pagat de les arques municipals.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides