El Congrés tomba la reforma de l’estiba

Tots els grups de l'oposició han votat en contra, tret de C's, que s'ha abstingut
Título de la imagen
Título de la imagen

El ple del Congrés dels Diputats ha rebutjat aquest dijous el projecte de Decret Llei de reforma del sector dels estibadors presentat pel govern espanyol, amb 175 vots en contra, 142 a favor i 33 abstencions. El PP només ha tingut el suport de Foro Asturias i del PNB. El PSOE, Podem, ERC i el PDeCAT han votat en contra i C’s s’ha abstingut. És la tercera vegada des de la restitució democràtica que el Congrés rebutja un decret de l’executiu.

A l’haver tombat la reforma de l’estiba el Congrés ha mostrat la feblesa parlamentària de l’executiu de Mariano Rajoy. El ministre de Foment, Íñigo de la Serna, ha acusat les formacions de l’oposició de generar un “bucle endiablat” i d’haver entorpit les negociacions amb el sector. Els populars també han recordat que aquesta situació suposa per a l’estat espanyol una multa diària de Brussel·les de 134.000 euros.

El govern central justifica el Reial Decret Llei de reforma de l’estiba afirmant que busca complir la sentència del Tribunal de Justícia de la UE, que obliga l’Estat a liberalitzar el sector per posar punt final al monopoli de les Societats de Gestió dels Treballadors Portuaris. Ara per ara, els estibadors mantenen la convocatòria de vaga per aquest divendres.

(Visited 32 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari