Artur Mas, inhabilitat durant dos anys

El TSJC també inhabilita a Joana Ortega durant un any i nou mesos i a Irene Rigau durant un any i mig
Título de la imagen
Título de la imagen

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha decidit inhabilitar per un període de dos anys a l’expresident de la Generalitat, Artur Mas, per a ocupar qualsevol càrrec electe tant en l’àmbit local, com autonòmic o estatal. El tribunal també el condemna a pagar una multa de 36.000 euros per desobeïr el Tribunal Constitucional.

El TSJC també ha inhabilitat a l’exvicepresidenta del Govern català, Joana Ortega, per un període d’un any i nou mesos i li ha imposat una multa de 30.000 euros per desobediència. Finalment, a l’exconsellera d’Ensenyament, Irene Rigau, la inhabilitat per un any i mig i li ha imposat una multa de 24.000 euros.

Tots tres han estat trobats culpables del delicte de desobediència comès per autoritat o funcionari públic per la seva participació en l’organització de la consulta del 9N.

La fiscalia demanava deu anys d’inhabilitació per a Mas i nou anys per a les altres dues acusades de desobediència greu i de prevaricació administrativa. Finalment el tribunal ha absolt tots tres acusats del delicte de prevaricació.

(Visited 45 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari