El jutge arxiva la causa contra l’alcaldessa de Berga

Tenir penjada una estelada a l'ajuntament durant la campanya electoral no és delicte
venturos cup berga
venturos cup berga

Mantenir una estelada penjada en un ajuntament durant una campanya electoral no és un fet constitutiu de delicte, segons el criteri del Jutjat d’Instrucció número 1 de Berga, que ha arxivat la causa contra l’alcaldessa d’aquest municipi, Montse Venturós.

Sota l’autoritat d’aquesta batllessa de la CUP es va mantenir penjada la senyera independentista en el consistori durant les campanyes de les eleccions de 27 de setembre i el 20 de desembre del 2015. Venturós, que estava imputada per delicte electoral però no per desobediència, va ser detinguda per agents dels Mossos d’Esquadra el passat mes de novembre per haver-se negat a comparèixer als jutjats després de rebre dues citacions.

La interlocutòria coneguda aquest dimecres nega que Venturós hagi comès cap acte del qual “es pugui inferir raonablement una actitud tenaç, contumaç i rebel al compliment de l’ordre de retirar la bandera estelada de la façana de l’ajuntament, pel que, constant que la investigada no la va retirar, només s’hi pot apreciar passivitat“.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides