Ja són 18 les dones mortes per violència de gènere aquest 2017

CCOO demana a l'Estat que prengui mesures al respecte
Título de la imagen
Título de la imagen

CCOO ha emès un comunicat on lamenta la mort d’una dona a Santa Perpètua de Mogoda a causa de la violència masclista. La mort d’aquesta dona, que estava afiliada al sindicat, eleva a divuit els casos de dones mortes a Espanya durant aquest 2017. L’any passat, van ser 44 les dones assassinades per violència masclista, sis de les quals, el 13,6%, residien a Catalunya.

Comissions Obreres demana als poders públics que reconeguin la lluita pels drets de les dones, per erradicar la violència masclista com una qüestió d’Estat. En aquest sentit, hi ha vuit dones que fa tretze dies que estan fent vaga de fam a la Porta del Sol, a Madrid, per reclamar un pacte d’Estat contra la violència masclista, que impulsi un “gabinet de crisi”, per posar aquesta qüestió com a “prioritat” en l’agenda política.

Des de l’any 2004, que es va crear llei per protegir a les dones de la violència de gènere i documentar els casos, ja hi han hagut gairebé 800 morts. D’acord amb aquest banc de dades, a aquestes altures del mes de febrer només hi han hagut tantes morts dues vegades, l’any 2011 i 2016.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides