Creix la tensió pels exercicis de l’Exèrcit a Girona

L'alcaldessa Marta Madrenas responsabilitza els militars que qualsevol incident que passi
Título de la imagen
Título de la imagen

Els exercicis militars que té previst fer l’Exèrcit dilluns vinent a la zona de Sant Miquel i les Gavarres, entre Girona i Celrà, continuen aixecant polseguera. L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha qualificat aquests exercicis a la zona com a “greu irresponsabilitat”, en considerar que és una zona molt transitada pels ciutadans, “n’hi ha que diuen que és com una Rambla” ha assegurat Madrenas.

L’alcaldessa no pot fer res per impedir aquests exercicis en l’àmbit legal, però ha enviat un burofax urgent a l’Exèrcit indicant que el lloc, a parer seu, no és l’indicat per aquest tipus d’activitats. I ha reclamat al delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo, que faci honor a “la seva oferta de diàleg” i aturi els exercicis militars.

En aquest punt, Marta Madrenas ha afirmat que l’Ajuntament fa “responsables” els militars de qualsevol “incident o accident” que es pugui produir durant la marxa. Es preveu que aquest dilluns una vuitantena de soldats, acompanyats per quatre camions lleugers tot terreny, facin el que es coneix com a marxa d’enduriment que consisteix a caminar amb tot l’equipament.  Aquestes marxes no contemplen cap mena d’exercici amb l’armament, de fet, aquest armament va desat en les seves fundes.

L’alcalde de Celrà, Dani Cornellà, va vincular aquests exercicis militars amb el procés independentista de Catalunya. Per això, l’Ajuntament ha decidit convocar una marxa popular per les vuit del matí d’aquest dilluns fins al castell de Sant Miquel per mostrar el rebuig a la marxa militar. També s’ha convocat una concentració davant de l’Ajuntament per les set de la tarda.

També ERC s’ha mostrat bel·ligerant amb el fet que l’Exèrcit s’exerciti per Catalunya. El diputat republicà gironí al Congrés, Joan Olòriz, portarà el tema a la cambra baixa. I la portaveu d’ERC-MES a l’ajuntament de Girona, Maria Mercè Roca, ha demanat a l’alcaldessa de la ciutat que tingui “un posicionament contundent per evitar que aquesta situació es repeteixi”.

Un altre consistori que s’ha declarat contrari a la presència de l’Exèrcit és el de Llança, a l’Alt Empordà. L’Ajuntament ha exigit al Ministeri de Defensa, la Subdelegació de Defensa a Girona i als responsables de la base militar de Sant Climent Sescebes que “s’abstinguin de fer maniobres a peu i amb vehicles” pel seu terme municipal, després que fa mesos el ple municipal aprovés una moció en la qual declarava el municipi “territori desmilitaritzat”. Tot i això, aquest dijous hi ha hagut exercicis militars a la zona, i el subdelegat de Defensa a Girona ha comunicat a l’Ajuntament que se’n tornaran a fer tant aquest divendres com el 28 de febrer.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides