Catalá, a la Generalitat: “Compliran la sentència del TC” i “no hi haurà referèndum”

Segons el ministre de Justícia, el Govern espanyol està preparat per escenaris de desobediència
catala
catala

El ministre de Justícia, Rafael Catalá, ha afirmat categòricament en una entrevista a la Cadena SER que els responsables del Govern de la Generalitat “compliran la sentència del Tribunal Constitucional” i que “no hi haurà referèndum”. Així mateix, ha assegurat que el Govern espanyol i la Fiscalia estan preparats per fer front a eventuals escenaris de desobediència: “Som gent seriosa i responsable, i no improvisarem en un cas com aquest”.

Pel que fa a la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, Catalá ha dit que el TC fa una interpretació de la Carta Magna que “l’està portant a adoptar decisions per unanimitat” i que “no es pot produir el referèndum sota el nostre ordenament. No pot succeir”. “És inimaginable pensar que cap responsable públic incomplirà la constitució i no passarà res. Això no pot passar”, ha expressat.

El TC ha obert recentment una nova via penal contra Forcadell i alguns membres de la Mesa, instant la Fiscalia a emprendre accions sobre la suposada desobediència que van cometre quan es van aprovar acords sobre el referèndum i el procés constituent.

La Púnica i el president de Múrcia
D’altra banda, el ministre ha reconegut que el president de Múrcia, Pedro Antonio Sánchez, va obtenir informació reservada de la Fiscalia General de l’Estat en el cas de la trama Púnica. En concret, que va conèixer almenys dos dies abans que les acusacions i la defenses la resolució amb què es va donar instruccions perquè no se l’acusés, tot i que ell no estava personat en aquesta causa. “Ha passat el temps i, em temo, les mans suficients com perquè hagi sentit a parlar de l’assumpte”, ha declarat el ministre.

Sobre el fons de la qüestió, Catalá ha indicat que el president murcià no va arribar a signar res amb la trama. Les fiscals del cas s’han negat a signar l’escrit en el qual la Fiscalia Anticorrupció ha sol·licitat que no s’investigui Sánchez. Per aquest desacatament, el ministre ha carregat contra les fiscals, a les quals acusa de no mantenir “el seu criteri”, i ha rebutjat que existeixi cap manipulació. Catalá veu anòmal el comportament de les fiscals rebels, però no el coneixement anticipat per part del president murcià sobre el fet que els fiscals del Tribunal Suprem s’havien oposat al fet que fos investigat.
 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides