La CUP decideix si dóna suport, o no, als pressupostos

    
Título de la imagen
Título de la imagen

Aquest dissabte, 28 de gener, el Consell Polític i el Grup d’Acció Parlamentària (GAP) de la CUP decideix si dónarà suport, o no, els pressupostos de la Generalitat pel 2017. Per una banda, els cupaires ja han assegurat que, decideixin el que decideixin, no els tornaran a negociar perquè no volen “allargar l’agonia d’uns pressupostos que la seva militància ja hauria vetat” i, per l’altre, JxSí es manté ferm en què ja no hi haurà cap altra oferta sobre la taula.

Albert Botran, diputat de la CUP, ha assegurat que “la decisió de dissabte és ferma i es mantindrà encara que s’ampliï el termini per a la negociació“. Han estat moltes negociacions que han fet els cupaires amb el Govern. Algunes exigències les ha aprovat, com arribar un preacord amb els sindicats d’ensenyament catalans, tot i que n’ha rebutjat d’altres, com la modificació del model fiscal.

En el cas que els anticapitalistes es neguin a aprovar els pressupostos, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va amenaçar en què donaria per acabat el seu mandat i dissoldria el Parlament per convocar noves eleccions. Però d’aprovar-se els comptes del Govern, Puigdemont ha assegurat que el referèndum i el full de ruta del procés seguiran el seu curs. No es descarta, però, l’opció que la CUP traslladi la decisió a una assemblea on hi pugui participar tota la militància.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides