Mor una nena a urgències de l’Hospital de Blanes esperant una ambulància

La menor hauria estat visitada el dia abans al CAP, i la van enviar de nou a casa
Hospital de Blanes
Hospital de Blanes

Una nena de vuit anys va ingressar a urgències de l’Hospital de Blanes, al voltant de les dues de la matinada del diumenge, en estat crític possiblement amb una apendicitis o peritonitis perforada.

Segons el sindicat CCOO, dues hores més tard, cap a les quatre de la matinada davant la gravetat del seu estat de salut s’hauria activat el procediment de trasllat de la nena cap a l’Hospital Trueta de Girona, l’únic amb una Unitat de Cures Intensives infantil (UCI) a la província.

Comissions Obreres denuncia que el vehicle de la unitat pediàtrica va trigar quatre hores a arribar a Blanes, i ja no es va poder fer res per salvar la vida de la petita.

Es dóna la circumstància que a Catalunya només hi ha dos vehicles amb les característiques de l’ambulància que calia per traslladar la nena malalta d’un hospital a un altre.

Per contra, des del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) s’assegura que van rebre l’avís de la necessitat de l’ambulància especialitzada quan faltaven set minuts per a les sis de la matinada, i que el vehicle va arribar al destí a les vuit i deu, en poc més de dues hores.

Segons el SEM, s’haurien complert els ‘estàndards de temps’ establerts i que el temps entre l’avís i l’arribada va ser correcte, i es troba dins dels cànons normals.

El SEM també ha dit que des que es va demanar l’ambulància especialitzada, el pediatre de l’Hospital de Blanes i el de l’ambulància van estar en permanent contacte per fer el seguiment de l’evolució de la nena.

També ha transcendit que la nena hauria estat visitada al Centre d’Atenció Primària CAP de Blanes el dissabte a la tarda, i va ser enviada de nou a casa.

Ara, el departament de Salut, ha obert una investigació per saber què va passar exactament en aquest cas, que ha acabat amb la mort d’una nena de vuit anys que esperava una ambulància.

(Visited 32 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari