El Govern central s’enroca en què el referèndum “no es pot negociar”

Soraya Sáenz de Santamaría insisteix que la consulta és competència del "poble espanyol"
Título de la imagen
Título de la imagen

La vicepresidenta del govern central, Soraya Sáenz de Santamaría, i el vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, s’han reunit aquest dimarts, 10 de gener, a la seu del departament d’Economia, a Barcelona. L’objectiu d’aquesta trobada és establir un diàleg més enllà de les discrepàncies entre els dos governs sobre el referèndum d’independència.

Moments abans de reunir-se amb el conseller d’Economia, Sáenz de Santamaría ha assenyalat que si la trobada se centra “en allò que el senyor Junqueras pot fer i en allò que el govern d’Espanya pot negociar, serà fructífera“, i ha demanat al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que assisteixi a la conferència de presidents autonòmics, que es celebrarà la setmana vinent.

La trobada ha durat dues hores, i ha finalitzat cap a dos quarts de vuit del vespre. La primera en sortir a declarar davant la premsa ha estat Soraya Sáenz de Santamaría, que ha reiterat que el referèndum d’autodeterminació “no es pot negociar” perquè és competència del “poble espanyol”. La vicepresidenta ha traslladat a Junqueras que l’Estat ja ha avançat en alguna de les 46 demandes que va presentar el president Puigdemont al govern espanyol, com la posada en marxa d’un decret llei per fer front a la pobresa energètica, entre altres.

Al sortir de la reunió, Oriol Junqueras ha assegurat que durant la trobada ha traslladat a Sáenz de Santamaría que la Generalitat “prefereix” un referèndum acordat, però que no renunciarà a celebrar-lo. “Entenc que el govern espanyol marxa d’aquí convençut que hi haurà un referèndum a Catalunya“, ha afirmat el vicepresident. “El que defensem és el nostre dret a decidir el nostre futur, no s’ha demanar permís per fer-ho”.

(Visited 44 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari