Joan Coma, en llibertat després de declarar a l’Audiència Nacional

El fiscal ha demanat la retirada del passaport del regidor de la CUP de l'Ajuntament de Vic
Joan Coma
Joan Coma

El regidor de la CUP, Joan Coma, ha quedat en llibertat després de declarar davant del jutge de l’Audiència Nacional, Ismael Moreno. El fiscal ha demanat que li retirin el passaport, petició que ha admès el jutge. Joan Coma va ser portar detingut per la Guàrdia Civil davant de l’Audiència Nacional acusat d’un delicte d’incitació a la sedició. Coma va ser detingut ahir pels Mossos d’Esquadra que el van entregar als agents de la Guàrdia Civil per ser portat a Madrid.

El regidor de la CUP havia desobeït l’ordre del jutge de l’Audiència Nacional de presentar-se a declarar arran de les seves declaracions, fetes en el ple municipal de Vic, en les que donava suport a la declaració sobiranista del 9 de novembre de 2015. La detenció de Coma ha fet augmentar de nou la tensió entre els partits independentistes i el Govern central.

A Madrid s’hi han desplaçat entre altres, per donar suport al regidor de Vic, Anna Gabriel, diputada de la CUP al Parlament, Anna Erra, alcaldessa de Vic, el senador Bernat Picornell i el diputat al Congrés, Joan Capdevila, tots dos d’ERC. Per la seva banda, el ministre de Justícia, Rafael Català, ha acusat de “minar la democràcia” als dirigents catalans que estan donant suport a Coma.

Davant de l’Audiència Nacional s’han pogut llegir cartells dels concentrats a favor de Coma que deien “si toquen a un, ens toquen a tots”, o “ni un pas enrere”. El jutge Ismael Moreno, que ha pres declaració a Coma és un exinspector de la Policia, el magistrat més veterà de l’Audiència Nacional, i un jutge considerat com a extremadament conservador.

Coma havia estat denunciat per l’exlíder de Plataforma per Catalunya, l’ultra Josep Anglada, quan va dir en el ple municipal de Vic que “deixem de supeditar les decisions de les nostres institucions a les decisions de les institucions espanyoles, en particular a les decisions del Tribunal Constitucional, que considerem mancades de legitimitat i competència”, afegint que “desobediència, fa temps que en reclamem, nosaltres hem dit que per fer la truita primer s’han de trencar els ous”.

(Visited 59 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari