Mas va a judici el 6 de febrer

També s'asseuran a la banqueta pel 9N l'exvicepresidenta Ortega i l'exconsellera Rigau
Mas surt del TSJC
Mas surt del TSJC

L’expresident de la Generalitat Artur Mas ja té data per seure al banc dels acusats per l’organització de la consulta del 9N: el 6 de febrer del 2017. A partir d’aquell dia, i fins al dia 10, se celebrarà el judici on també s’acusa l’exvicepresidenta Joana Ortega i l’exconsellera d’Ensenyament Irene Rigau.

La Fiscalia atribueix a tots tres delictes de desobediència i prevaricació i ha plantejat inhabilitar-los: 10 anys a Mas i 9 a Ortega i Rigau. Considera que els acusats “eren plenament conscients” de l’elusió de les decisions del Tribunal Constitucional i que, per això, van “emmascarar” la seva suposada desobediència amb “l’aparença que les actuacions administratives públiques es paralitzaven i el procés quedava exclusivament en mans de ciutadans voluntaris quan la realitat no era així”.

El TSJC ha notificat que el seu president, Jesús María Barrientos, també presidirà el tribunal del cas del 9N, i que el ponent serà Carlos Romero, designat membre del TSJC a proposta del Parlament de Catalunya.

(Visited 25 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari