CSQEP defensa a Forcadell davant del TSJC

C's i el PSC han dit que van advertir a la presidenta del Parlament que feia una il·legalitat
Passeig per Londres del cònsol i Blesa
Passeig per Londres del cònsol i Blesa

El primer en declarar ha estat José María Espejo-Saavedra, diputat de C’s i vicepresident segon de la Mesa del Parlament. En sortir de la compareixença, que ha fet davant la jutge Maria Eugènica Alegret, Espejo ha afirmat que “la providència del Tribunal Constitucional impedia admetre la votació parlamentària“, i que, per aquest motiu, va advertir a Forcadell que es cometia “frau de llei“. La votació “no s’hauria d’haver produït“, ha afegit el diputat de Ciutadans.

El socialista David Pérez, secretari segon de la Mesa del Parlament ha coincidit amb les declaracions d’Espejo, ja que ha afirmat que la votació “no s’hauria d’haver produït“. Pérez ha recordat que l’ordre del dia del ple no es podia alterar sense que la Mesa es reunís o sense que tots els diputats tinguessin la documentació dos dies abans, com a mínim.

El tercer en declarar ha estat Joan Josep Nuet, diputat de Catalunya Sí que es Pot (CSQEP) i secretari tercer de la Mesa del Parlament. Nuet ha criticat amb duresa el procés judicial contra Forcadell, i ha defensat que la presidenta del Parlament va actuar correctament en permetre la votació de les conclusions de la comissió d’estudi del procés constituent, i que no es va vulnerar cap llei ni reglament.

“No s’hi val tot per derrotar idees polítiques que no són les teves, si permetem que aquest cas tiri endavant demà serem jutjats per altres casos, per altres idees i jutjaran a altres persones. És molt perillós això, si els parlaments han d’anar així, no cal Mesa, no calen diputats, els secretaris judicials poden dirigir els parlaments del país“, ha afegit finalment Joan Josep Nuet.

(Visited 31 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari