Carme Forcadell, davant del jutge

La presidenta del Parlament declara davant del TSJC sota la mirada de les forces independentistes que s'han mobilitzat per donar-li suport
Título de la imagen
Título de la imagen

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, està citada a declarar aquest divendres, 16 de desembre, davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, per haver permès el debat i la votació de les conclusions de la comissió del procés constituent. Concretament, s’enfronta a una inhabilitació per haver comès presumptes delictes de desobediència i prevaricació.

El procés judicial obert a la presidenta del Parlament, ha fet que l’Assemblea Nacional Catalana, Òmnium Cultural, l’Associació de Municipis per la Independència i l’Associació Catalana de Municipis, hagin convocat davant dels ajuntaments del país i a la porta del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) diverses mobilitzacions per aquest dijous i divendres. Sota el lema “Per la democràcia, defensem les nostres institucions“, centenars de persones s’han aplegat per denunciar la constant “judicialització de la política” que promou l’estat espanyol.

Durant la mobilització d’aquest dijous, Joan Rigol, Ernest Benach i Núria de Gispert, expresidents del Parlament, van expressar el seu suport a Forcadell, assegurant tots tres que “farien el mateix“. A la concentració que es va convocar aquest dijous a Barcelona, a la plaça Sant Jaume, es va llegir un manifest anomenat “El Parlament som tots“. A l’acte de la Ciutat Comtal va assistir-hi Ada Colau, juntament amb presència de representants de partits, societat civil i els presidents de l’ANC i Òmnium, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart.

Pel que fa a la mobilització d’aquest divendres, diversos alcaldes, autoritats i càrrecs electes, juntament amb pràctica totalitat del govern de la Generalitat i diputats de Junts pel Sí, CUP i Catalunya Sí que es Pot, es concentraran a les portes del Parlament. Després acompanyaran en manifestació a Forcadell fins al TSJC, situat al passeig Lluís Companys, on està citada a declarar com a investigada.

(Visited 38 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari