La Fiscalia no veu malversació de De Alfonso en el ‘Fernándezgate’

Arxiva la investigació contra l'exdirector d'Antifrau basant-se en l'origen de l'àudio
de alfonso parlament
de alfonso parlament

Les diligències obertes per la Fiscalia de Barcelona sobre la possible comissió d’un delicte de malversació de fons públics per part de Daniel de Alfonso han acabat arxivades. S’investigava l’exdirector de l’Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) arran de la revelació al diari Público d’unes converses mantingudes el 2014 amb l’aleshores ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, amb qui parlava de treure draps bruts de destacades figures d’ERC i CDC.

De Alfonso, sobre el qual també es va ordenar a la Fiscalia de Madrid una investigació per revelació de secrets, va ser destituït del seu càrrec el passat mes de juny pel Parlament de Catalunya. El seu successor, Miguel Ángel Gimeno, ha exposat aquest dimecres en seu parlamentària la investigació interna de l’OAC i l’ha assenyalat com a responsable únic de la revelació de secrets d’aquesta oficina. Sense citar-lo, ha dit d’ell que no poden saber què va fer qui ja no hi és. De Alfonso va reprendre la seva carrera com a jutge, la qual cosa va generar el rebuig de l’Associació Professional de la Magistratura (de la qual havia format part), i ara exerceix a Cantàbria.

Pel que fa a l’arxivament de la investigació iniciada arran de la denúncia d’ERC contra De Alfonso i l’anomenat Fernándezgate, segons la qual la conversa donava a entendre que es promovien investigacions amb diners públics per motius polítics i no basades en indicis d’il·legalitat, la Fiscalia basa la seva conclusió en el fet que la policia no va poder determinar l’autoria de la gravació, i si aquesta és lícita. Per això, no dóna “plena validesa al contingut” de l’àudio amb relació a la seva consideració com a delicte.

(Visited 37 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari