L’Exèrcit seguirà ‘maniobrant’ a Girona

La Diputació de Girona i els Ajuntaments de Castellfollit de la Roca i Celrà van aprovar una moció per desmilitaritzar aquesta província
Título de la imagen
Título de la imagen

El comandant militar de Girona, el coronel Javier Mur Lalaguna, ha enviat una carta a la Diputació de Girona i als Ajuntaments de Castellfollit de la Roca i Celrà, per informar-los què les unitats de l’Exèrcit de Terra, establertes a la base de Sant Climent Sescebes, “seguiran operant amb absoluta normalitat“, per preservar la “seguretat de tots els gironins i de tots els espanyols, encara que aquesta sigui una tasca callada i freqüentment ignorada”.

El passat 20 de setembre, aquests organismes van aprovar per unanimitat i amb suport de tots els grups, una moció de la CUP, en què acordava apropiar-se dels edificis militars en desús. Aquesta iniciativa instava a “desmilitaritzar” les comarques gironines i exigia a les forces armades que deixessin d’actuar fora dels espais militars. La proposta també volia “evitar” la presència de l’exèrcit en centres educatius i de formació, i instava a no assistir en els actes que se celebrin en zones civils. Tot i això, l´Exèrcit segueix mantenint la cordialitat amb les institucions de la província, ja que no ha deixat de convidar a Pere Vila (PDECat), President de la Diputació de Girona, a cada acte que s’ha convocat, tot i que no ha assistit en cap.

El coronel Mur Lalaguna ha comunicat que seguirà fent maniobres a la província de Girona, i ha assegurat als consistoris que seran informats cada cop que hi hagi una d’aquestes mobilitzacions, perquè sàpiguen el nombre de militars i vehicles que circulen pels municipis. Els exercicis amb foc real se seguiran fent com fins ara, només en terrenys militars. El comandament militar ha negat que les forces armades suposin, tal com s’assenyala en la moció, “legitimar la violència“, i ha afirmat que “la relació entre institucions es veuria facilitada amb l’absolut respecte a les competències que tenen encomanades cadascuna d’elles“.

(Visited 29 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari