Yolanda Díaz defensa un tripartit a Catalunya: “Toca governar”

La líder de Sumar considera que els ciutadans no volen una repetició electoral ni bloquejos

Yolanda Díaz - Foto: ACN, Gerard Artigas

La vicepresidenta segona del govern d’Espanya i líder de Sumar, Yolanda Díaz, s’ha mostrat partidària de formar un govern tripartit a Catalunya. En una entrevista concedida aquest dimarts, Díaz ha recordat que “hi ha majories suficients per confirmar un govern i toca governar”.

“És veritat que serà una negociació difícil i complicada, però el que els ciutadans no volen una repetició electoral ni bloquejos“, ha considerat abans d’indicar que cal “avançar”. “Hi ha una majoria progressista, que és el que hem d’intentar facilitar”, ha afegit.

Díaz ha assenyalat que seran els comuns els que hauran de negociar una proposta per fer possible aquest govern i “dotar polítiques públiques el contingut d’un acord de govern”.

Pel que fa a la governabilitat a l’Espanya, Díaz ha afirmat que el PSOE i Sumar reuniran “amb caràcter immediat” la comissió de seguiment de la coalició a petició de la seva formació, una trobada que s’havia d’haver produït ja fa tres mesos, recull l’ACN.

(Visited 22 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari