El fiscal demana presó pels tripijocs en la deslocalització de Sony

Alguns dels processats en el cas de les ITV estan acusats de frau
Sergi Alsina al Parlament
Sergi Alsina al Parlament

El fiscal ha demanat penes de presó per a sis persones relacionades amb un delicte de frau fiscal en la peça separada del cas de les ITV dedicada a l’operació de compravenda de la planta de Sony a Viladecavalls.

Es tracta d’una de les deslocalitzacions de multinacionals sota la lupa en el cas de les ITV, pel qual s’ha processat l’exsecretari general de Convergència Oriol Pujol. En la derivada sobre la planta de Sony, en concret, el fiscal demana set anys i mig de presó per a l’amic d’Oriol Pujol Sergi Alsina, i cinc anys i mig per a l’empresari Sergi Pastor, ambdós també imputats en la peça principal de les ITV.

Per aquest presumpte cas de frau que data del gener del 2011, així mateix, es demana una pena de cinc anys i mig per a Pedro Navarrete, expresident de Sony a Espanya, i un any i mig de presó per a l’advocat Tomàs Fornesa, que és fill de l’expresident de La Caixa Ricard Fornesa.

Amb la venda de la planta a Ficosa Internacional SA, una operació en la qual van participar diverses persones, el fiscal troba que Navarrete, assessorat per Pastor, va afavorir Alsina, que va obtenir dos milions d’euros de Ficosa per tasques de mediació.

La Fiscalia sosté que Navarrete i la seva esposa, també acusada, van obtenir 554.600 euros de Pastor, qui va rebre d’Alsina 1.1 milions d’euros per pagar Navarrete. L’escrit d’acusació, revelat per EFE, assenyala que Alsina i Pastor van canalitzar comissions per la venda de la planta de Sony a societats seves, estalviant-se la tributació per IRPF, més elevada que la tributació per impost de societats. Per tot plegat, s’han formulat acusacions per delictes contra Hisenda i per falsedat continuada en document mercantil.

(Visited 83 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari