El PP vol limitar els ‘memes’

Registra una proposició no de llei per escometre muntatges satírics
pp suiza meme
pp suiza meme

Una de les primeres decisions del grup del PP al Congrés dels Diputats, després que Mariano Rajoy s’hagi assegurat la reelecció com a president, ha estat la presentació d’una proposta perquè alguns memes que circulen per Internet podrien esdevenir perseguibles legalment, segons interpreten alguns juristes, com Carlos Sánchez Almeida.

En concret, l’escomesa del PP se centraria en aquells muntatges fotogràfics satírics mitjançant la modificació de la norma que desenvolupa la protecció dels drets a l’honor, la intimitat i la pròpia imatge. L’argument de fons és que la difusió d’aquestes conyes virals amb no compta amb el consentiment de les persones la imatge de les quals empren.

Aquesta iniciativa necessitarà una aprovació per majoria absoluta per tirar endavant. De moment, només ha estat registrada i és susceptible d’experimentar modificacions.

La Plataforma en Defensa de la Llibertat d’Informació ja ha alertat del perill que representa una iniciativa en aquest sentit per a la llibertat d’expressió, perquè limitaria les opinions i els continguts que es comparteixen on line. L’oposició a aquesta maniobra del PP s’ha estès a la xarxa mitjançant l’etiqueta #SinMemesNoHayDemocracia.

El grup parlamentari del PP no han aclarit a Verne (El País) si els memes estan en el punt de mira d’aquesta proposició, però altres fonts populars citades per Público han indicat que només es refereixen als memes en aquesta proposta en els casos que incloguin insults, amenaces o imputacions de delictes.

L’advocat especialitzat en Internet David Maeztu, per la seva part, ha explicat a Verne que no té clares les intencions del PP amb aquesta proposta, tot i que apunta que “ni tan sols té contingut” i que, amb el text a la mà, “només busca adaptar-se a la realitat social”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides