Trias vol destronar a Colau

CiU anuncia que obrirà converses amb la resta de grups municipals per buscar una "majoria alternativa"
Título de la imagen
Título de la imagen

L’exalcalde i actual regidor a l’Ajuntament de Barcelona per Convergència i Unió (CiU), Xavier Trias, ha anunciat que obrirà converses per buscar una “majoria alternativa”, amb l’objectiu d’apartar a Ada Colau de l’alcaldia. El grup municipal de CiU ho ha anunciat després d’haver aprovat una reprovació al Govern de Colau, amb els vots favorables de Ciutadans, ERC, i el PP. El PSC i BComú han votat en contra, i la CUPs’ha abstingut.

El portaveu de l’antiga Convergència, Joaquim Forn, ha explicat durant el ple de l’Ajuntament que convocarà a la resta de grups municipals per explorar la possibilitat de configurar un govern alternatiu al de Ada Colau. Tenint en compte que la majoria se situa en els 21 regidors, Forn ha afirmat que sense Convergència, l’actual PEDECat, no hi pot haver alternativa de govern, perquè té 10 regidors, de manera que “qualsevol alternativa que es pugui plantejar a aquest govern passa pel nostre grup i assumim aquesta responsabilitat“. CiU, ERC, Ciutadans i el PP sumen un total de 23 regidors, dos més del que es necessita per destronar a Ada Colau.

Per tal de tirar endavant amb aquesta moció de censura, els convergents necessitaran el suport d’ERC, el PP i Ciutadans. En aquest sentit, el líder republicà Alfred Bosch, ha afirmat que “estem disposats a parlar amb tothom qui vulgui un govern de progrés, que resolgui els problemes que té la ciutat i que sigui lleial al país i les seves institucions“.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides