Hernando: “seguim sent socialistes”

Pedro Sánchez i els crítics no aplaudeixen al portaveu del PSOE en el debat d'investidura
Antonio Hernando
Antonio Hernando

El trencament intern del PSOE es visualitza, permanentment, al debat d’investidura al Congrés dels Diputats. Mentre el portaveu del partit socialista, Antonio Hernando, ha insistit a justificar l’abstenció del seu grup que farà president al candidat del PP, Mariano Rajoy, els crítics amb la comissió gestora que dirigeix el seu partit, capitanejats per l’exsecretari general del PSOE, Pedro Sánchez, donen mostres de no compartit el paper que està fent Hernando, i el partit socialista, a la cambra baixa. L’exsecretari general del partit socialista i els seus afins han evitat aplaudir sistemàticament les diferents intervencions del portaveu del partit al Congrés, Antonio Hernando, en el debat d’investidura.

De fet, Pedro Sánchez s’ha dedicat, sistemàticament, a mirar el seu terminal de telèfon mòbil, mantenint-se al marge de les paraules del portaveu del seu partit. Antonio Hernando, en les seves intervencions s’ha dedicat a justificar el suport del PSOE a Mariano Rajoy. Hernando ha afirmat que “avui Espanya ens necessita”, i ha volgut marcar distancia amb el PP dient-li al candidat popular que no té “ni la confiança ni el suport” del grup socialista, que només s’abstindrà perquè Espanya surti “de la paràlisi”.

El portaveu socialista ha insistit que el PSOE farà oposició al Congrés dels Diputats, i que no donarà suport a la governabilitat del PP. Encara hi ha la incògnita de quants diputats del PSOE votaran en contra de Rajoy, malgrat el mandat de la gestora del partit que obliga els diputats socialistes a abstenir-se en la segona votació del debat d’investidura.

De moment és segur que els set diputats del PSC votaran no a Rajoy, però també hi ha altres diputats que no està clar que faran en aquesta segona votació, entre ells el mateix Pedro Sánchez. També hi ha dubtes si s’abstindran o votaran no, la diputada aragonesa Susana Sumelzo, la número dos del PSOE per Madrid, Margarita Robles, la gallega Rocío Frutos, la balear Sofía Hernanz, o el diputat valencià José Luis Ábalos, entre altres.

(Visited 41 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari