El PSC no es renova

Els socialistes catalans aposten per la continuïtat, i Iceta repeteix com a primer secretari
Título de la imagen
Título de la imagen

El fins ara primer secretari del PSC, Miquel Iceta, repetirà com a líder del partit després d’haver guanyat les eleccions primàries a l’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, per 700 vots de diferència. Iceta s’ha imposat per un 54,14% dels vots emesos per part de la militància, enfront del 46,8% de suport que ha obtingut Núria Parlon.

El primer secretari ha obtingut 4.889 paperetes, i l’alcaldessa de Santa Coloma i viceprimera secretaria del partit ha obtingut 4.142 vots. En total, han participat en les votacions de les primàries dels socialistes catalans, 8.408 votants del PSC.

Després de saber-ne els resultats, tots dos candidats han comparegut junts, a la seu del PSC del carrer Nicaragua de Barcelona, davant la militància i els mitjans de comunicació, traslladant una imatge de cohesió i entesa, molt diferent de la imatge que ha sortit darrerament des de la seu del PSOE, al carrer Ferraz de Madrid. 

La primera a parlar ha estat Núria Parlon, qui ha agraït els suports rebuts, i s’ha posat a disposició del partit i del nou líder del PSC, Miquel Iceta. Aquest darrer ha afirmat que “hem demostrat que es poden fer primàries, que som un gran partit”, i ha assegurat que un cop tancades les primàries el partit es posarà a treballar “comptant amb tothom”. Iceta ocupava el càrrec de primer secretari del PSC, des del juny del 2014, quan va prendre el relleu de Pere Navarro, després que aquest dimitís, i de què Núria Parlon decidís a darrera hora no substituir Navarro, tal com tothom preveia.

La campanya de les primàries dels socialistes catalans ha estat una “bassa d’oli”, en la que els dos candidats han arribat a posar el valor els mèrits del contrincant. Tots dos, també, han coincidit a assegurar que el PSC no facilitarà la investidura de Mariano Rajoy, al Congrés dels Diputats, com sembla que ja ho té decidit fer el PSOE.

Els dos candidats a liderar el PSC van donar suport a la proposta de Pedro Sánchez de convocar primàries urgents al PSOE i seguidament un congrés que configurés la nova direcció del partit. De fet ,Iceta i Parlon han afirmat que de sortir, un o altre, com a primer secretari dels socialistes catalans, ordenarien als seus set diputats al Congrés que votessin no a Rajoy, en totes les votacions, encara que això impliqui trencar la disciplina de vot del grup socialista a la cambra baixa.

(Visited 33 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari