Florentino vol repetir la jugada del Castor

ACS anirà als tribunals per exigir uns 500 ME per la llufa de l'AVE a França
Alfons Godall

Florentino Pérez mira d’obtenir del Govern espanyol una altra compensació milionària després dels 1.350 milions (interessos a banda) que s’embutxacarà els pròxims anys per la hibernació del magatzem de gas Castor. En aquest cas, la xifra s’enfila gairebé fins als 500 milions d’euros per una infraestructura en concurs de creditors que albira la liquidació: el túnel que connecta l’AVE amb França pel Pirineu català.

La banca no pensa acceptar la proposta de les gestores d’aquesta infraestructura, ACS i Eiffage, que volien reestructurar-ne el deute i garantir-ne la viabilitat. El rebuig a aquest pla es posarà de manifest aquest dijous durant la reunió de la junta que aplega els creditors de la infraestructura, han avançat fonts financeres a Europa Press.

Segons El Confidencial, a diferència del cas del Castor, Florentino té el Govern espanyol en contra. L’Executiu no pensa injectar-hi més diners, per la qual cosa la discrepància d’ACS i Eiffage amb els governs d’Espanya i França s’encamina als jutjats. La mateixa informació concreta que aquestes dues empreses, que gestionaven la infraestructura mitjançant TP Ferro, plantejaran una demanda en un tribunal d’arbitratge internacional que serà la més gran mai presentada per una empresa contra l’Estat.

Diverses fonts citades per El Confidencial asseguren, així mateix, que la nova demanda ja està redactada i que l’import demanat com a compensació per la finalització anticipada de la concessió és de 484,79 milions d’euros. Aquesta anul·lació, d’altra banda, deixa en mans d’Espanya i França la infraestructura (i les seves despeses de manteniment).

El projecte, que tenia un cost inicial de 1.200 milions, va rebre fons europeus per un import de 636,22 milions. Els darrers anys, ACS i Eifagge ja havien plantejat diversos litigis contra els Estats francès i espanyol pels sobrecostos i manca de tràfic amb relació a les expectatives, però no van obtenir les compensacions demanades, que fregaven els 450 milions.

(Visited 27 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari