La Confederació de Comerç baixa la persiana

L'entitat prepara accions legals contra Miquel Àngel Fraile, considerat culpable del forat de 2,6 ME
Miquel Àngel Fraile, exsecretari general de la CCC
Miquel Àngel Fraile, exsecretari general de la CCC

La Confederació de Comerç de Catalunya (CCC) ha decidit tancar les portes de l’entitat definitivament, després de 31 anys d’història. La CCC no pot fer front al forat econòmic al qual ha arribat, de 2,6 ME, tot i que podria arribar fins als 5 ME, segons algunes fonts de la patronal dels comerciants. Aquesta situació ha provocat l’acomiadament de tots els treballadors de l’ens.

La junta directiva de la Confederació culpa a l’anterior secretari general, Miquel Àngel Fraile, de ser el responsable d’aquest fort econòmic, per la qual cosa ha decidit preparar accions legals contra ell, unes accions legals que es concretaran un cop s’hagin acabat les auditories que ha encarregat la direcció. Fraile va ocupar el càrrec secretari general de la patronal del comerç des de la creació de l’entitat fins el passat mes de juny en que va ser cessat del càrrec.

Aquesta setmana està previst que la direcció de la CCC presenti concurs de creditors, amb un deute proper als 5 ME. L’entitat està en preconcurs des del passat mes de juny, i sabent que quan el concurs arribi al jutge és més que probable que aquest demani responsabilitats, per això es preveu que la denuncia contra Fraile es faci ben aviat.

La direcció de la patronal del comerç s’ha trobat en un carreró sense sortida, després de plantejar dues possibles solucions. Una passava perquè els socis posessin els diners que falten als comptes de l’entitat. I l’altre era demanar aquests els diners a la patronal Foment del Treball i a la Generalitat de Catalunya. Les dues opcions han quedat descartades, per la qual cosa la CCC desapareix després de tres dècades de funcionament.

(Visited 50 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari