Quina protesta ha patit l’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú?

Título de la imagen
Título de la imagen

Aquest any, la Festa Major de Vilanova i la Geltrú ha viscut un conflicte inèdit que ha posat contra les cordes l’alcaldessa Neus Lloveras (PDC), que a més és la presidenta de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI). Per primera vegada en la història de la ciutat, les colles vilanovines han fet boicot a l’acte del Vot del Poble, el més important i emblemàtic de les festes locals, dedicades a la Mare de Déu de les Neus.

L’origen del conflicte ha estat la prohibició d’El Tingladu, un dels espais musicals amb més èxit de les festes, per suposat excés de soroll. Aquesta decisió municipal ha enervat els col·lectius populars que dinamitzen la vida local, que denuncien la sistemàtica “persecució” i “censura” que pateixen per part de l’Ajuntament presidit per Neus Lloveras. Aquests col·lectius defensen que Vilanova i la Geltrú “és una ciutat per viure” i critiquen que el consistori la vulgui convertir en una “ciutat per dormir”.

L’absència de les colles vilanovines del Vot del Poble ha provocat un fort impacte que ha trasbalsat l’ambient de les festes. L’alcaldessa Neus Lloveras ha demostrat que té molt poca capacitat de negociació i s’ha posat en contra el ric teixit cultural associatiu de la ciutat.

(Visited 62 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari