El Parlament esquiva el Constitucional

S'ajorna la decisió d'incorporar a l'ordre del dia del ple les conclusions de la comissió del Procés Constituent
Título de la imagen
Título de la imagen

Finalment, la Mesa del Parlament no ha incorporat a l’ordre del dia del ple de la pròxima setmana, les conclusions de la comissió del Procés Constituent, que van ser aprovades ahir en seu parlamentaria. La Mesa ha decidit, així, no enfrontar-se al Tribunal Constitucional (TC) que havia advertit que la comissió del Procés Constituent havia de respectar la Carta Magna, recordant que les activitats d’aquesta comissió eren “absolutament inviables” per la seva coincidència amb el “procés de desconnexió”, que ja havia declarat nul l’alt tribunal.

D’haver incorporat les conclusions de la comissió del Procés Constituent a l’ordre del dia del proper ple, els membres de la Mesa haurien pogut incórrer en un delicte de desobediència. Tant des dels serveis jurídics dels grups polítics, com els del Parlament, coincideixen a considerar l’advertència del TC una barrera legal perquè es debatin i es votin les conclusions de la comissió del Procés Constituent en el ple de la setmana vinent.

Davant la possibilitat que el Tribunal Constitucional actués contra els integrants de la Mesa del Parlament, aquests han deixat obertes dues opcions: o portar les conclusions directament al Ple perquè els diputats decideixin si volen incorporar-les en la mateixa sessió, o bé, esperar fins divendres que és quan es tanca l’ordre del dia del proper ple, per acabar incorporant-les en aquest text. D’aquesta manera els membres de la Mesa han esquivat, temporalment, la desobediència a les indicacions del Constitucional.

Des de l’oposició s’ha criticat que s’hagi volgut portar a debat en la Mesa del Parlament la possibilitat de desobeir el Tribunal Constitucional. I des dels partits que donen suport al Govern, Junts pel Sí i la CUP, s’ha assegurat que d’una manera o d’una altra, les conclusions de la comissió del Procés Constituent es portaran a debat al ple de la cambra catalana.

(Visited 29 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari