El Bisbat de Girona sol·licita certificats de delictes sexuals a capellans

La decisió afecta a unes 800 persones que treballen amb menors, calcula l'ens
bisbe girona pardo
bisbe girona pardo

El Bisbat de Girona, basant-se en la llei 26/2015 de modificació del sistema de protecció a la infància i l’adolescència, ha sol·licitat a les parròquies que els capellans i catequistes que treballen habitualment amb menors acreditin mitjançant un certificat que no tenen antecedents penals per delictes sexuals.

El mateix ens estima que aquesta decisió afectarà unes 800 persones, algunes d’elles voluntàries, que desenvolupen activitats de formació, catequesi i educació en el lleure. La petició d’aquest certificat de penals, imprescindible perquè aquestes persones puguin seguir exercint aquestes feines, fou remesa per carta a les parròquies el passat 26 de maig, publica el Diari de Girona.

Més enllà de la sol·licitud de l’ens episcopal gironí, entre els col·lectius laborals als quals s’ha estat demanant l’aportació del certificat hi ha els professors, els pediatres i els infermers.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides