Interior no retirarà la distinció de comissari honorari a Marhuenda

La dissolució de les Corts juga a favor del ministeri i impedeix que s'executi la decisió del Congrés dels Diputats
Título de la imagen
Título de la imagen

La votació de la comissió d’Interior del Congrés dels Diputats de retirar la distinció de comissari honorari de la Policia Nacional a Francisco Marhuenda, director del diari La Razón, no ha servit de res. La dissolució de les Corts i la convocatòria d’eleccions han aturat la retirada d’aquest polèmic nomenament.

El ministeri de l’Interior ha decidit que no revocarà la distinció a Marhuenda en considerar que aquesta decisió del Congrés ha quedat en suspens fins que es tornin a constituir les Corts. Un diputat del PSOE explica que “ara només es podria reclamar l’execució d’aquesta votació a la Diputació Permanent, però aquest és un òrgan que només es fa servir durant l’etapa preelectoral i en casos urgents, i aquest no ho és”.

La distinció de comissari honorari li va ser atorgada al periodista el passat 12 d’abril, a proposta del ministre d’Interior, el seu amic Jorge Fernández Díaz. Aquest reconeixement va suscitar una forta oposició, tant dels sindicats policials com dels partits d’esquerres, que han reclamat reiteradament la seva anul·lació per considerar-lo un cas descarat d’amiguisme.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides