Condemna de 18 mesos de presó al doctor Carlos Morín

L'Audiència de Barcelona aplica la mateixa pena per un dels psiquiatres del seu equip i absol a la resta d'acusats
Título de la imagen
Título de la imagen

L’Audiència de Barcelona ha condemnat aquest divendres, 17 de juny, a divuit mesos de presó el ginecòleg Carlos Morín per haver comès onze avortaments il·legals a les seves clíniques de Barcelona. La Fiscalia acusava Morín de 89 avortaments il·legals, però el Tribunal creu que només en 11 dels casos es van intervenir les dones sense complir tots els requisits que marca la llei.

Tant Carlos Morín com la seva dona van quedar absolts d’un primer judici l’any 2013, però el Tribunal Suprem va obligar a repetir-lo en estimar un recurs de la Fiscalia. Ara, el tribunal l’ha condemnat a una pena mínima, considerant que la Fiscalia havia arribat a demanar 300 anys de presó. L’Audiència ha absolt la dona del ginecòleg i la resta de metges acusats, excepte un dels psiquiatres, Pascual Javier Ramón Mora, a qui ha imposat la mateixa pena que a Morín, un any i mig de presó, que no haurà de complir.

L’Audiència de Barcelona ha considerat que com a propietari de les clíniques, Morín “tenia capacitat per aturar en qualsevol moment” les intervencions il·legals i, per tant, “és l’autor mediat dels delictes comesos“. El tribunal ha afegit que el ginecòleg coneixia que amb l’activitat “dissenyada i organitzada per ell, exclusivament, s’anaven a fer avortaments”. L’advocat del doctor Morín, Miguel Capuz, ha assegurat que recorreran la condemna.

Respecte al psiquiatre Javier Ramón Mora, el tribunal ha assegurat que va firmar els tests psicològics de les pacients, “que s’han acabat demostrant que eren falsos o que s’havien simulat”. Tot apunta a què el psiquiatre sabia que aquests dictàmens acabarien comportant “una interrupció de l’embaràs fora dels casos permesos per la llei”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides