Cao de Benós surt de la presó

L'ambaixador no oficial de Corea del Nord a Espanya està en llibertat condicional acusat de tràfic d'armes
Título de la imagen
Título de la imagen

Alejandro Cao de Benós, el català que exerceix d’ambaixador no oficial de Corea del Nord a Espanya, es troba en llibertat provincial després de ser detingut per tràfic d’armes il·legals. Cao de Benós ha de comparèixer cada quinze dies davant el jutge de Totana (Murcia), després que el jutjat d’instrucció número 8 de El Vendrell hagi acordat la seva llibertat condicional.

L’ambaixador de pega nord-coreà va ser detingut, el passat dimarts per la Guàrdia Civil, en una operació en la qual es van detenir fins a 9 persones que estan acusades de comprar pistoles detonadores per a després de modificar-les, i vendre-les com a armes de foc il·legals. Cao de Benós s’ha acollit al seu dret a no declarar, i ara té la condició d’investigat, el que abans era imputat. Aquest personatge, que ostenta el càrrec de delegat especial del Comitè de Relacions Culturals amb l’estranger del govern de Corea del Nord, és un català nascut a Reus el 1974, i amb orígens aristocràtics. 

Alejandro Cao de Benós exerceix, de fet, de relacions públiques dels diferents governs nord-coreans, fins al punt que va impulsar en un soterrani del centre de Tarragona, l’Associació d’Amistat amb Corea-KFA, sent el primer club social de seguidors de Corea del Nord. Cao de Benós ha viatjat a altres països, com ara Xile, per explicar les bondats del règim nord-coreà. Fins i tot, ha arribat a afirmar que Corea del Nord no és una dictadura, malgrat que el líder nord-coreà, Kim Jong Un, igual que li va passar al seu predecessor i pare, Kim Jong-il, acumula denúncies de la comunitat internacional per violació dels drets humans.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides