El Govern augmenta el pressingCUP

Junqueras avisa que, si no s'aproven els pressupostos, es perdran 870 ME destinats a polítiques socials
oriol junqueras acn
oriol junqueras acn

El vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, ha dit a la CUP que si no aprova els pressupostos presentats per l’Executiu, els 870 milions d’euros destinats a polítiques socials es perdran, amb el que “qui acaba pagant el plat és la gent”. Junqueras ha fet aquestes declaracions a Catalunya Ràdio, en referencia a l’enfrontament entre Junts pel Sí i la CUP, per l’aprovació dels pressuposts de la Generalitat, per l’exercici del 2016. Junqueras ha assegurat que ja no poden fer cap altre proposta a la CUP, perquè retirin l’esmena a la totalitat que han presentat als comptes del Govern.

La setmana passada, va ser el mateix president de la Generalitat, Carles Puigdemont, qui va llençar la cavalleria contra els cupaires. Puigdemont va aprofita la reunió que va mantenir divendres passat, amb l’Assemblea Nacional de Catalunya, Omnium Cultural i l’Associació de Municipis per la Independència (també hi va assistir Junqueras), per etzibar a la CUP que són uns “destructors” per “esparracar” el procés independentista, amb el seu rebuig als pressupostos.

Des de la CUP, el diputat Benet Salellas, aquest mateix mati, no ha tancat la porta a què els anticapitalistes acabin donant el sí als comptes del Govern. Salellas ha afirmat, en declaracions a RAC-1, que el document que els hi ha lliurat el Govern amb cessions a les peticions cupaires, ha provocat “moviments” i “trobades” dins les seves files, i que això és positiu.

Avui mateix, la CUP celebra reunions territorials per decidir si donant, o no, suport als comptes de l’Administració catalana pel 2016. De les reunions d’avui han de sortir mandats, com a vots ponderats, en funció dels militants de cada assemblea territorial. Demà dimarts, el consell polític de la CUP haurà de posicionar-se definitivament.

(Visited 34 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari