Esfosa es carrega el comitè d’empresa

Els sis mesos de suspensió de feina i sou a set sindicalistes són una represàlia per la vaga del març
cos esfosa vic
cos esfosa vic

El conflicte laboral a Esfosa torna a treure fum després que aquest escorxador vigatà, menat pel controvertit empresari del sector carni Josep Ramisa, decidís suspendre de feina i sou per un període de sis mesos a set dels vuit sindicalistes que formen el seu comitè d’empresa: sis de la COS i un de CCOO (només se’n salva el d’UGT).

Es tracta d’una represàlia per la vaga que van convocar els dies 29 i 30 de març, que va rebre un seguiment massiu per part dels empleats i que va difondre les pèssimes condicions laborals que pateixen, com ara el precari règim dels falsos autònoms. Aquesta vaga, segons consta a la comunicació de la sanció als treballadors, publica la Directa, és considerada “il·legal” per Esfosa.

Durant aquelles jornades, han denunciat els treballadors als tribunals, el soci principal d’Esfosa, Ramisa, a qui consideren un explotador, va amenaçar alguns empleats i va proferir insults racistes contra un d’ells, subsaharià. Segons han assegurat alguns testimonis, li va dir “negre de merda” i “a tu, mort de gana, et faré tornar a l’Àfrica”.

Antoni Iborra, advocat dels treballadors, ha explicat que aquest dimecres els set membres del comitè d’empresa suspesos no han pogut entrar a treballar. Se’ls ha donat de baixa de la seguretat social, quelcom que els seus representants legals titllen d’irregular, explica la Directa.

Els empleats d’Esfosa han organitzat concentracions aquest mateix dimecres i es preveuen nous moviments pel que fa a aquest conflicte laboral durant les pròximes hores. Dissabte tindrà lloc a Vic la reunió de l’assemblea dels treballadors i es plantejarà la possibilitat de tornar a fer vaga, ha explicat una font dels treballadors a El País. Així mateix, s’ha obert una caixa de resistència per dona suport als sindicalistes apartats.

(Visited 88 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari